Dutch Dhaulagiri Expedition 2006 (Katja Staartjes & Henk Wesselius)


Eerdere berichten


28 april: Telefonische update vanuit kamp 1

Deze middag sprak ik met Katja aan de telefoon: het voltallige klimteam, Katja, Henk en de twee klimsherpa’s Pem Tenji Sherpa en Dachhamba Sherpa, zaten op dat moment in kamp 1.

Katja vertelde dat het duidelijk te merken is dat ze inmiddels goed zijn geacclimatiseerd. De klim ging duidelijk sneller dan voorheen en ook hebben ze op deze hoogte een gezonde eetlust. Favoriet zijn met name de 7-legumes soep (Dank Eric!) en het vanille-dessert van Adventure Food (Dank Hans!).

Het team heeft de rest van de dag doorgebracht in kamp 1 en zijn dus ook niet verder omhoog geklommen. Dat zal morgen gebeuren, als ze naar kamp 2 gaan klimmen en het kamp gaan oprichten. De andere teams hebben hun kamp 2 reeds ingericht, maar op een lagere hoogte dan Katja en Henk in gedachten hadden voor hun kamp 2 (namelijk op 6300 m en niet op 6600 m). Even afwachten dus of ze morgen op dezelfde plek hun kamp inrichten of toch verder gaan.

Ook afwachten wordt het weer, want hoewel het vandaag redelijk was en morgen waarschijnlijk ook nog goed zal zijn, lijkt het erop dat het daarna gaat verslechteren. Het is mede daarvan afhankelijk of het team nog een nacht extra op hoogte blijft of overmorgen (maandag 1 mei) weer zal afdalen. Meer daarover in de volgende update.

Raymond Koome
Webmaster Dhaulagiri2006.nl    
Telefonische update vanuit kamp 1