Dutch Dhaulagiri Expedition 2006 (Katja Staartjes & Henk Wesselius)


Eerdere berichten


30 april: Via-via update door communicatie-problemen

Zojuist belde Ngima Dorji Sherpa vanuit Kathmandu om nieuws door te geven van Katja en Henk. Zelf zitten zij in kamp 2 en kunnen blijkbaar hun telefoon niet gebruiken...

Ngima Dorji Sherpa had zelf contact gehad met zijn crew in het basiskamp en kon zodoende informatie doorgeven. Katja en Henk hadden gisteren (29 april) kamp 2 reeds bereikt en daar ook de nacht doorgebracht. Vandaag werd ook de plek van kamp 3 al bereikt en is ook dat kamp inmiddels ingericht. Toen dat gebeurd was is het team weer afgedaald naar kamp 2 om daar de nacht door te brengen.

Het is niet geheel duidelijk of Katja en Henk morgen direct afdalen naar het basiskamp of dat ze eerst nog hoger zullen klimmen. In elk geval klonk Ngima Dorji Sherpa zeer positief: het weer was goed, kamp 3 lag er volgens hem goed bij en het team zou na een korte rustpauze in het basiskamp wellicht al snel een toppoging kunnen wagen.

Eerder vanmiddag sprak ik ook telefonisch met het basiskamp van één van de Spaanse teams. Daar wist men eigenlijk hetzelfde te vertellen: goed weer, overnachting in kamp 3 en goede vooruitzichten. Ook vertelde men dat Katja en Henk niet alleen in kamp 2 zaten, want ook 2 andere klimmers (een Spanjaard en een Colombiaan) zouden zich op die hoogte begeven.

Dit alles is helaas wel informatie uit tweede hand, want blijkbaar hebben Katja en Henk problemen met de satelliettelefoon. Het is niet geheel duidelijk of dit door een technisch mankement of door de ligging van het kamp komt, maar dat zal snel duidelijk zijn als zij weer zijn afgedaald naar het basiskamp.

De verwachting is dat Katja en Henk morgen (1 mei) terug zijn in het basiskamp en tevens in de gelegenheid zijn om zowel verslag te doen van de afgelopen dagen als ook nieuwe foto’s op te kunnen sturen voor de website.

Raymond Koome
Webmaster Dhaulagiri2006.nl

[Toevoeging 1 mei: Zojuist, 8.15u, sprak ik met een opgewekte Katja. Ze zijn weer terug in het basiskamp en zullen in de loop van de dag verslag uitbrengen. Wel kon Katja al direct vertellen dat er in het bovenstaande bericht enkele fouten zitten, onder andere dat kamp 3 nog niet is bereikt. Meer hier over later op de middag.]    
Via-via update door communicatie-problemen