Dutch Dhaulagiri Expedition 2006 (Katja Staartjes & Henk Wesselius)


Eerdere berichten


24 maart: Expeditiebagage vertrokken

Pfff…… dat is ons gevoel vandaag. Alsof er twee grote eieren zijn gelegd waar we lang op hebben gebroed. De bagage is uit huis en de site is in de lucht. Verder gaf ik gisterenavond mijn (voorlopig) laatste lezing en heeft Henk zijn nachtdiensten weer achter de rug.

We dachten dat we dit keer echt goed op tijd klaar zouden zijn met het gereed maken van de bagage.
Maar een klein griepje gooide roet in het eten. Inderdaad het virus had mij de hele herfst en winter nog niet te pakken gehad. Ik liep 3 dagen met lichte verhoging rond. Niets ernstigs, maar wel zodanig ik niet normaal functioneerde (en even in zak en as zat). Alles ging dus wat trager dan gepland. En dinsdag, de dag voor vertrek van de spullen, werd Henk einde van de middag nog opgeroepen voor een storing (aan de energievoorziening van het spoor). Daarna kon hij min of meer direct de nachtdienst in. Een tegenvaller, maar we wisten dat die kans er in zat.
Dus was het toch nog pezen, om alles op tijd af te krijgen. De laatste tonnen inpakken en nog wat gaatjes opvullen. Koortsachtig nadenken wat we nog vergeten zouden kunnen zijn. Woensdagmorgen stopte ik nog wat extra batterijen en zonnestiften bij de bagage. Dit moest het zijn. Vervolgens heb ik alles in orde gemaakt qua stickers en papieren voor de afhandelaar en douane van Schiphol en Kathmandu. Inhoud, gewichten en waardes moeten allemaal keurig zijn geregisteerd. De totaalbalans: 16 tonnen en 7 grote bagagetassen, totaal 420 kg.
Om half twee vertrok Henk met een huurbusje naar Schiphol waar de hele afhandeling wederom uitstekend verzorgd werd door VCK Air. Ik bleef thuis wat verdwaasd achter en ben als eerste het huis maar eens wat gaan ordenen. De laatste weken voor een expeditie zijn zijn nogal monomaan, dus het huis verandert langzaam in een chaos. Ook lag er een waslijst aan mailtjes en telefoontjes die ik allemaal uitgesteld had tot na het vertrek van de expeditiespullen.

Ook Raymond Koome was woensdag keihard aan het werk. En wel om onze website op het net te krijgen. Dat lukte laat die avond. Hoera! Donderdag en ook vandaag wordt de hand gelegd aan de laatste details. We kunnen van start. Nog een week te gaan voor we zelf naar Nepal vertrekken!    
Expeditiebagage vertrokken