Dutch Dhaulagiri Expedition 2006 (Katja Staartjes & Henk Wesselius)


Eerdere berichten


16 mei: Geen nieuws is goed nieuws

Hoe vreemd het ook mag klinken vanuit het basiskamp, in dit geval gaat inderdaad de regel ‘geen nieuws is goed nieuws’ op. Vanuit kamp 2 is namelijk geen communicatie per telefoon mogelijk en dus kunnen we ervan uitgaan dat Katja en Henk kamp 2 hebben gehaald.

Een snelle blik op de site van het Spaanse team bevestigt dit voor een groot deel: het Spaanse team heeft deze middag namelijk ook kamp 2 op een hoogte van 6750m bereikt en kon daar reeds rond 15.00u uitrusten van hun klim. Omdat er met geen woord over Katja en Henk wordt gerept, gaan we er positief denkend vanuit dat ook zij rond deze tijd het kamp hebben bereikt en op dit moment aan het uitrusten zijn. Niet alleen van de klim zelf, maar zeker ook van het vele werk dat ze bij aankomst hebben moeten verrichten: het kamp is in de afgelopen dagen namelijk bedolven onder een flink pak sneeuw en dat moest dus eerst worden geruimd.

Morgen zullen ze doorgaan naar kamp 3 om zich gereed te maken voor de top-poging van donderdag. De hoop is dat ze via radio contact op kunnen nemen met het basiskamp, zodat die weer op hun beurt de informatie door kunnen geven naar de kant.    
Geen nieuws is goed nieuws