Dutch Dhaulagiri Expedition 2006 (Katja Staartjes & Henk Wesselius)


Eerdere berichten


31 maart: Klaar voor vertrek

De afgelopen dagen zijn de laatste voorbereidingen getroffen voor vertrek zoals medicijnen in de juiste hoeveelheden uitzoeken voor de EHBO-tasjes, benodigde gegevens inbrengen in telefoons en laptops en een waslijst aan kleine dingetjes afwerken.

Zakelijke en persoonlijke mailtjes en telefoontjes. Klusjes in huis en de tuin. En op de een of andere manier zijn er altijd acties waar je geen tijd meer voor hebt. Ook hier geldt prioriteiten stellen: wat is echt belangrijk en wat lukt helaas niet meer.
In dit kader hebben we overigens ons plan voor de trektocht wat aangepast: we gaan uiteindelijk inlopen in het Everest-gebied in plaats van in Langtang. Omdat de prioriteit is: aansterken en fitter worden.

Ik (Katja) dacht van mijn kortstondige, naar wat ik aanneem een buikgriepje was, af te zijn. Maar afgelopen maandag bleek dat niet het geval. Het beest vond het tijd zijn kop weer op te steken. En dus is nu het belangrijkste om volledig fit te worden. En dus goed te kunnen eten tijdens de trektocht, wat beter lukt in het Everest-gebied dan in Langtang. Het Everest-gebied trekt immers meer toeristen en dus zijn de lodges luxer en het eten beter. Mijn bloed blijkt meer dan ok, dus met wat rustig aan doen en een goede basisconditie moet alles zo weer op peil zijn.
Ngima Dorji heeft voor ons een vlucht kunnen boeken op 4 april. We zijn geluksvogels, want we zijn naar het lijkt precies op tijd weg uit Kathmandu. Vanaf 6 april hebben de Mao´sten een 3-daagse staking aangekondigd.

Maar eerst op naar Nepal. Meer nieuws vanuit Kathmandu op 2 of 3 april!    
Klaar voor vertrek